מהי טביעת רגל אקולוגית? טביעת רגל אקולוגית היא השפעת האדם על סביבתו הקרובה והרחוקה. כלומר,כלל השטח הנדרש לקיום רמת חיים של אדם/מדינה לאורך זמן: כל הקרקעות הפוריות המשמשות למשאבי אדם, שטח ים, אדמה בנויה, אדמת "אנרגיה" (שטח היער הדרוש לקליטת הפחמן הדו-חמצני הנפלט כתוצאה מצריכת האנרגיה + אדמה לשימור המגוון הביולוגי, כגון שמורות טבע) ועוד...
מהי קיימות? קיימות היא תהליכים המשיגים תוצאה חיובית המשמרת את הסביבה הטבעית וכן הסביבה האנושית מבחינה כלכלית, חברתית ומוסדית, גם אם קשורה לאדם וגם אם לא. הכוונה לתהליכים בעלי תוצאה חיובית בהווה, אך הלוקחים בחשבון גם את העתיד. כאשר עוסקים בקיימות מנסים להגדיר מהן הפעולות הפילוסופיות או דרכי החיים המזיקות לעולם ולסביבה וכן לחברה האנושית, וכיצד ניתן להימנע מהם או לשנות אותם.
מה הקשר ביניהם? הקשר בין טביעת רגל אקולוגית לקיימות הוא שהקיימות באה ליצור איזון בין המערכות בטבע כך שאחת לא תפגע באחרת. ככל שעיקרון הקיימות יתממש יותר, כך האיזון בין המערכות בטבע יגדל וטביעת הרגל האקולוגית של כל פרט ופרט תקטן. המסקנה היא שעל ידי דגילה בעקרון הקיימות ניתן לשמור על הסביבה ולהקטין את טביעת הרגל האקולוגית שלנו בצורה משמעותית על ידי שימור מערכות אקולוגיות קיימות ושינוי המערך היצרני (שימוש בחומרים מתכלים וידידותיים לסביבה).
מקורות מידע
כיצד ניתן לצמצם את טביעת הרגל האקולוגית שלנו? ניתן לצמצם את טביעת הרגל האקולוגית שלנו על ידי מספר פעולות פשוטות שלא מצריכות מאמץ מיוחד. הנה 2 רעיונות שיצמצמו את הבעיה:
- כיבוי האורות ומוצרי חשמל שונים כשאינם בשימוש.
- מחזור בקבוקים, עתונים וכיוצא בזה במתקן המחזור הקרוב לביתכם